festivalens artister …

Torsdag 25 juli

drängarna

BJÖRN ROSENSTRÖM

Björn Rosenström är artisten som tog hela Sverige med storm med sina hits. Han har en unik förmåga att skapa låttexter som är både roliga och lätta att stämma in i. Med sig på scenen har han Det jävla bandet och tillsammans kommer de bjuda på en riktigt skön festivalstämning.

För exakt 5 år sedan den 25/7 2018 stod Björn på scen och öppnade Svanesundsfestivalen, nu står han på scen igen.

Pökerz, Ronny & Ragge show

Pökerz, Ronny & Ragge show blev på kort tid en succè och har nu genomfört över 300 spelningar i Sverige, Norge och Finland. Showen innehåller en hälrig energi med alla fantastiska låtar från Ronny & Ragge som alla kan, gammal som ung. Det garanteras allsång, skrik och gällivarehäng.

Fredag 26 juli

drängarna

Drängarna

Att Drängarna kommer till Svanesundsfestivalen är nästan lika säkert som att solen går upp. Drängarna har blivit en tradition och för 4:e gången hälsar vi detta fantastiska partyband välkomna till Svanesund.

Gör det själv

Orginalsångaren Tom Glasberg i Jävlarannama ger sig ut på en egen tribute turnè under namnet Gör det Själv. Tom är en rutinerad herre så att denna show blir något utöver det vanliga vågar vi lova!

Lördag 27 juli

drängarna

Pipex

Pipex är ett svenskt könsrockband från Tidaholm som bildades i slutet av 1990-talet av Kristian ”Dillåke” Gustafsson och hans kompis, som enbart går under pseudonymen Sören-Jörgen. Duons ofta grova och humoristiska texter handlar om lokalkändisar och trakten runt Tidaholm. Deras första hembrända CD-skivor kom ut mellan 2004 och 2005, och såldes i korvkiosken Rossies Gatukök. Skivorna blev populära och när musiken började att spridas på nätet laddade de själva upp sina låtar på Youtube och Spotify. Några av deras största hits är ”Fest i Holma”, ”Kyrk i byx”, ”Har du ved på din balkong?” och ”Dejan är jugoslav”. Efter 15 miljoner streams bestämde dem sig för att köra sin första livespelning, midsommardagen 2022, inte mindre än 3700 personer dök upp vilket var rekord för Olstorp folkpark! Vi hoppas på minst lika många i Svanesund 2024!

Artistprogrammet fylls löpande på…
Stay tuned!

Skapa sommarminnen

EN TRYGG OCH glädjefylld FESTIVAL

#SPREADTHELOVE

#Spreadthelove är festivalens slagord, det är viktigt att vi alla hjälps åt att skapa en trevlig stämning.

ALKOHOL

I festivalområdet finns tält med vin- och ölservering mot uppvisande av giltig legitimation. Påtagligt berusade personer eller individer som beter sig illa kommer avvisas från festivalområdet av våra ordningsvakter.

visad hänsyn

Vi respekterar närliggande hus och trådgårdar under alla festivalens dagar. Vi hjälps alla åt att skapa en festival i glädjens tecken.