festivalens artister

robin bengtsson

Robin slog igenom i Idol med dunder och brak 2008.

2016 var han en av favoriterna att vinna melodifestivalen med hiten ”Constellations Prize”. Vann gjorde han däremot året efter med den spektakulära hiten ”I Can’t Go On” och representerade Sverige i Eurovision i Ukraina och hamnade på en fin 5:e plats.

Den 31 juli kommer Robin Bengtsson till Svanesund med fullt band och bjuder på en oförglömlig show!

Robin Bengtsson uppträder fredag 31 juli

Sofie Svensson & Dom där

Hela historien började 2015, då Sofie Svensson (26) från Västerås var sjukskriven. För att fördriva tiden började hon att skriva texter och lära sig spela gitarr, en bearbetning för att må bättre. Sofie postade videos med humoristiska låtidéer på Facebook och succén var ett faktum. Nu gick allt i en otrolig fart. Folk hittade in till Sofies sida, gillade och delade hennes videos som fick hundratusentals visningar. Snart kom också förfrågan när hon skulle släppa sina låtar på Spotify, och var man kunde se henne live.

Sofie hade aldrig en tanke på att detta skulle bli så stort, och att ställa sig på en större scen låg miltals bort. Efter påtryckningar från vänner och Facebook-fans, gick Sofie in i studion för första gången för att spela in sin första riktiga studioinspelade EP; ”Den skitfula Saaben”. Bara efter ett par månader hade EP’n fått miljontals streams på Spotify.

Nu kan bandet stolt presentera sig som ett av Sveriges största partyband som turnerar med helt egna låtar. INTE covers. Som sagt med 30.000.000 streams på Spotify och över 15000 följare på Facebook.

Sofie Svensson & Dom där uppträder
torsdag 28 juli

Håkan Hemlin (Nordman)

Nordman har många hits, en av de största är ”Vandraren” som man slog igenom med redan 1994. Vokalisten Håkan Hemlin har haft en aningen krokig väg och karriären har kantrats av drogmissbruk. Men efter genomförd rehabilitering levererades flera hits och låtarna ”I lågornas sken”, ”Be mig” och ”Ödet var min väg”. Håkan har också flera framföranden i Melodifestivalen. Förbered på en show som är både personlig och allsångvänlig.

Håkan Hemlin uppträder lørdag 30 juli

Snowstorm

Namnet Snowstrom kommer ifrån när gruppen var i Storbritanien för att planera grundandet av bande. Under vistelsen drog en stor snöstorm in över de brittiska öarna och där av kom man på namnet. När man sedan reste tillbaka tog man hela Sverige med en storm.

Bandet grundades redan 1972 och hade flera listframgångar under 70-talet. Men när låten ”Sommarnatt” släpptes på 1980-talet, var dundersuccèn ett faktum, och ”Sommarnatt” blev en av Sveriges mest spelade låtar.

Snowstorm turnerar fortfarande land och rike runt, och sommaren 2022 gör man ett turnéstopp i Svanesund.

Missa inte klassiska Snowstorm med några utav 80-talets mest spelade hits i Sverige på sin reportar.

 Snowstorm uppträder lördag 1 augusti

Dotter

Johanna Maria Jansson, är en svensk sångare och låtskrivare känd under namnet Dotter. Artistnamnet Dotter är symboliskt ”dotter till Moder Jord”, och hon valde det eftersom hon har ett starkt engagemang för natur, djurrätt och miljöfrågor.
Hennes musik handlar också ofta om
ämnen relaterade till personlig utveckling och andligen.

2020 deltog dotter med låten ”Bulletproof” i Melodifestivalen och vann sånär, men slutade på en hedersam andra plats bara 1 poäng bak vinnarna The Mamas. Även 2021 deltog Dotter med låten ”Little tot” som slutade på en fjärdeplats.

Dotter har inte bara tävlat i Mello, utan också bidragit med pausunderhållning i Sveriges största musik tävling bl.a. tillsammans med Måns Zelmerlöv med låten ”Walk with me”. Förberedd er på en förstklassig show som inte lämnar något åt slumpen.

Dotter uppträder fredag 29 juli

Svenne Rubins

Är ett legendariskt Svenskt band som grundades redan 1981. Bandet har gett
ut 11 album men framförallt har man gjort sig kända för att vara ett glädjespridande liveband.

Hitarn ”Långa bollar på Bengt” och ”Folköl och dunkadunka” låg på svensktoppen i hela 30 veckor. Dessa hitar följdes senare upp av
”En gammal Amazon” och ”Det var samma dag som brandstation brann ner”.

2017 hedrades bandet med Rock Nallen, ett pris instiftat av Björn Skifs. Musikstilen är något svårdefinierad, själva kallar Svenne Rubins den för ”glesbygdsrock”. Influenserna är många, framförallt olika former av rock, men även inslag av country-, reggae-, folk-, schlager- och rapmusik.

Missa inte dessa legendarer inta scenen i Svanesund.

Svenne Rubins uppträder lørdag 30 juli

Drängarna

Missade du Drängarnas konsert under Svanesundsfestivalens premiärår?
Då har du chansen att ta revansch!
Vi behöver egentligen inte säga mer….

Efter Drängarnas uppträdande i Svanesund var Drängarnas kommentar ”Vi är helt tagna. Responsen, allsången och stämningen gick verkligen att ta på, vilket grym publik!”

Att inte göra det till en tradition att låta våra kära Drängar komma tillbaka till Svanesund igen, vore grovt tjänstefel. Det var några besökare som var besvikna på att låten
”Jag och min traktor” inte framfördes, men en speciell lovnad och hälsning till Svanesundspubliken så kommer den att framföras vid detta besök.

Vi välkomnar och tar emot Drängarna med öppna armar år 2022!

Drängarna är bandet som består av 4 sköna killar som bjuder på sig själv lika mycket som på stämning. Det finns en anledning att deras låtar har hörts i både radio och på sommarfestivaler, det är svårt att låta bli att sjunga med!

Drängarna uppträder fredag 29 juli

Elov & Beny

Elov & Beny grundades 2008 och består av Mattias Elovsson och Oscar Kilenius. Samma år slog de igenom med låten
”Singel och sökande”, som tog duon till Sverigetopplistan. Med över 100 miljoner streams i bagaget, är de redo att skapa en rejäl fest.

Efter debuten följde de upp med låtar som ”Hal som en tvål”, ”Kommer över dig” och ”Om du bara visste”.

Låtarna är glada festlåtar, ofta med fyndiga texter och de är mer regel än undantag på Sveriges förfester. Så förbereder er på en riktig show där det kommer bli svårt att stå still!

Elov & Beny uppträder fredag 29 juli

Artistprogrammet fylls löpande på…
Stay tuned!

Skapa sommarminnen

EN TRYGG OCH glädjefylld FESTIVAL

#SPREADTHELOVE

#Spreadthelove är festivalens slagord, det är viktigt att vi alla hjälps åt att skapa en trevlig stämning.

ALKOHOL

I festivalområdet finns tält med vin- och ölservering mot uppvisande av giltig legitimation. Påtagligt berusade personer eller individer som beter sig illa kommer avvisas från festivalområdet av våra ordningsvakter.

visad hänsyn

Vi respekterar närliggande hus och trådgårdar under alla festivalens dagar.
Vi hjälps alla åt att skapa en festival i glädjens tecken.