festivalens artister

robin bengtsson

Robin slog igenom i Idol med dunder och brak 2008.

2016 var han en av favoriterna att vinna melodifestivalen med hiten Constellations Prize. Vann gjorde han däremot året efter med den spektakulära hiten I Can’t Go On och representerade Sverige i Eurovision i Ukraina och hamnade på en fin 5:e plats.

Den 31 juli kommer Robin Bengtsson till Svanesund med fullt band och bjuder på en oförglömlig show!

Robin Bengtsson uppträder fredag 31 juli

Nanne Grönvall

Behövs det verkligen en närmare presentation av detta folkkära yrväder?

Nanne Grönvall debuterade redan år 1986 i melodifestivalen och har totalt varit med 7 gånger, hon har många pallplatser men vann gjorde hon 1996 med bidraget Den vilda.

Nanne har haft otaliga hits som inte kunnat gå någon förbi, men att hon har skrivit Cecilia Vennerstens klassiker det vackraste jag vet kanske färre känner till.

Vi glädjer oss till att Nanne intar Svanesundsfestivalens scen sommaren 2020 och skapar både stämning och sommarminnen!

Nanne Grönvall uppträder lördag 1 augusti

Emil Assergård

Ingen kan ha undgått Emil Assergårds framfart, om någon mot förmodan skulle ha gjort det kan ni med glädje se fram emot att se ett av Sveriges många musikfenomen uppträda live på Svanesundsfestivalen 2020.

Emil har fått hela sex guldskivor, tre platinaskivor och två dubbel platina. Hans hits är dansvänliga och man kan heller inte låta bli att sjunga med.

Vi är många som kommer gå ”All In” under Emils besök hos oss!

Emil Assergård uppträder torsdag 30 juli

Snowstorm

Namnet Snowstrom kommer ifrån när gruppen var i Storbritanien för att planera grundandet av bandet, under vistelsen drog en stor en stor snöstorm in över de brittiska öarna och där av kom man på namnet, när man sedan reste tillbaka tog man hela Sverige med en storm.

Bandet grundades redan 1972 och hade flera listframgångar under 70-talet men när låten Sommarnatt släpptes 1980-talet var dundersuccèn ett faktum och sommarnatt blev en av Sveriges mest spelade låtar.

Snowstorm turnerar fortfarande land och rike runt och sommaren 2020 gör man ett turnéstopp i Svanesund.

Missa inte klassiska Snowstorm med några utav 80-talets mest spelade hits i Sverige på sin reportar.

 Snowstorm uppträder lördag 1 augusti

2 BLYGA LÄPPAR

2 Blyga läppar bildades i en lägenhet i Kalmar under 2006-2007 några gig förutom på kompisfester hade man dock inte förrän 2010.

Framgångarna rullade på och år 2013 hade man flera miljoner streams på Spotify. Hitarna avlöser varandra och när låten Världens bästa tjej lanserades var dundersuccèn ett faktum.

Man kan alltid lita på att 2 Blyga läppar drar fulla hus och kommer skapa en magisk stämning.

2 Blyga Läppar uppträder fredag 31 juli

 

Scotts

Scotts klara för Svanesundsfestivalen 2020!
Bandet grundades redan 1992 men slog på allvar igenom i Dansbandskampen 2008.
Bandet turnerar inför fullsatta parker och festivaler land och rike runt och vi är mycket glada för att dem vill gästa oss i Svanesund på Sveriges trevligaste festival!

Scotts uppträder lördag 1 augusti

Drängarna

Missade du Drängarnas konsert under Svanesundsfestivalens premiärår? Då har du chansen att ta revansch! Vi behöver egentligen inte säga mer….

Efter Drängarnas uppträdande i Svanesund var Drängarnas kommentar ”vi är helt tagna, responsen, allsången och stämningen gick verkligen att ta på, vilket grym publik!”

Att inte göra det till en tradition att låta våra kära Drängar komma tillbaka till Svanesund igen vore grovt tjänstefel. Det var några besökare som var besvikna på att låten jag och min traktor inte framfördes, men en speciell lovnad och hälsning till Svanesundspubliken så kommer den att framföras vid detta besök.

Vi välkomnar och tar emot Drängarna med öppna armar år 2020!

Drängarna är bandet som består av 4 sköna killar som bjuder på sig själv lika mycket som på stämning. Det finns en anledning att deras låtar har hörts i både radio och på sommarfestivaler, det är svårt att låta bli att sjunga med!

Drängarna uppträder torsdag 30 juli

Artistprogrammet fylls löpande på…
Stay tuned!

Skapa sommarminnen

EN TRYGG OCH glädjefylld FESTIVAL

#SPREADTHELOVE

#Spreadthelove är festivalens slagord, det är viktigt att vi alla hjälps åt att skapa en trevlig stämning.

ALKOHOL

I festivalområdet finns tält med vin- och ölservering mot uppvisande av giltig legitimation. Påtagligt berusade personer eller individer som beter sig illa kommer avvisas från festivalområdet av våra ordningsvakter.

visad hänsyn

Vi respekterar närliggande hus och trådgårdar under alla festivalens dagar.
Vi hjälps alla åt att skapa en festival i glädjens tecken.