festivalens artister

Martin Stenmarck

En av Sveriges mest etablerade artister. Han har vnnit Melodifestivalen och representerade Sverige i Eurovision med sången Las Vegas år 2005. 
Martin var en av huvudpersonerna i dundersuccén Ladies Night. 
Martin själv säger att han glädjer sig som ett barn på julafton åt att gästa Svanesundsfestivalen och att spela ihop med idoler som Dave Bickler och Bill Champlin. 

DAVE BICKLER

En av världens mest legendariska sångare och med några utav världens största hits på sin meritlista med Eye of the tiger som den allra största. 
Detta är andra gången i historien som succébandets sångare, Dave Bickler gästar Sverige. Globen och Scandinavium får vänta när Svanesund kallar.
Det kommer säkert inte behövas någon partyboost men att sätta på en Rocky film under förfesten kan vara en tips.

Bill champlin

Chicago är gruppen som står bakom några av världens mest sålda och spelade hits. Nu kommer Chicagos sångare, Bill Champlin till Svanesund och levererar några av dem. Kommer allsången från Orust att höras ända till både Uddevalla och Göteborg är frågan.

Linda Bengtzing

Schlagerdrottningen och Mello-fenomenet Linda Bengtzing uppträder på Svanesundsfestivalen och bjuder på en sprakande schlagershow. Hennes populära låtar får vem som helst att komma i gungning.

Björn Rosenström

Björn Rosenström är artisten som tog hela Sverige med storm med sina hits. Han har en unik förmåga att skapa låttexter som är både roliga och lätta att stämma in i. Med sig på scenen har han Det jävla bandet och tillsammans kommer de bjuda på en riktigt skön festivalstämning. 

Art Nation

Mountaineer

Art Nation är en rockgrupp från Göteborg som har slagit igenom med dunder och bra. Deras hit Look to the sky har blivit utsedd till årets vackraste ballad. I somras fick de äran att spela på ett fullsatt Ullevi under Gothia Cups invigning. 
Det haglar både hyllningar och nomineringar till detta band. Förbered dig på ett ordentligt rockframträdande.

Drängarna

Drängarna är bandet som består av 3 sköna killar som bjuder på sig själv lika mycket som på stämning. Det finns en anledning att deras låtar har hörts i både radio och på sommarfestivaler, det är svårt att låta bli att sjunga med!

Dr Bombay

Den hemlighetsfulle artisten som släppte hits under artistnamnet Dr Bombay gästar Svanesundsfestivalen i sommar. Flera självklara hits som Calcutta och SOS river denna festliga karaktär av på scenen. 

AMAANDA

Bakom artistnamnet AMAANDA döljer sig 20-åriga Amanda Petersson – en singer/songwriter från
Svanesund. Denna unga och begåvade artist har redan haft streamingframgångar på Spotify och gjort
bejublade framträdanden.
”Min musik måste kännas och provocera. Ibland kan mina texter vara otroligt mörka och min musik måste ha nerv. Jag vill helt enkelt inte göra någonting som kan avfärdas som enkelt”, säger AMAANDA. Räkna med att få höra och se
mycket om AMAANDA under våren 2019!

Sayit

Sayit och vänner är en unik kombination av olika fullblodsartister som kan bjuda på välkända namn. Deras förmåga att göra de bästa låtarna till sina egna gör dem till ett av landets främsta coverband. 

Familjefestivalen

Familje festivalen

Missa inte sommarens roligaste dagar på Svanesundsfestivalen.
Ett sommaräventyr för hela familjen.

På dagtid är det barnen som står i centrum på Svanesundsfestivalen.
Festivalområdet bjuder på roliga sommardagar med tivoli, jetski, waterballs, 5-kamp, hoppborg, ansiktsmålning och rolig underhållning på scen!

I festivalområdet finns flera foodtrucks och området är fritt från alkohol. 

Gratis popcorn till alla!
Fri entré för alla vuxna.

 

Tivoli

Karuseller och virvelvindar intar Svanesundsfestivalen i sommar.
Festivalområdet vid badplatsen förvandlas till ett härligt nöjesfält för stora och små.

Jet Ski

Kör jetski i sundet! Dessa snabba vattenskotrar är lika roliga för små som stora. Det går bra att åka tillsammans på jetskin och flytvästar lånar ni utav oss.

Water Balls

Har du någon gång testat water balls? Denna roliga aktivtet passar bra för hela familjen. Du kliver in i en genomskinlig, flytande boll och utmanas att förflytta dig och bollen från punkt A till B. Lättare sagt än gjort. Lika roligt för åskådare som för deltagare!

Hoppborg

Låt de små hoppa loss i vår färgglada hoppborg på familjefestitvalen.

Ansiktsmålning

Duktiga konstnärer på plats förvandlar ditt barn till fantasifulla figurer.

Underhållning på scen

Även på dagtid är det underhållning på scen i form av både musik och trolleri.

Skapa minnen i sommar