festivalens artister …

Torsdag 25 juli

drängarna

BJÖRN ROSENSTRÖM

Björn Rosenström är artisten som tog hela Sverige med storm med sina hits. Han har en unik förmåga att skapa låttexter som är både roliga och lätta att stämma in i. Med sig på scenen har han Det jävla bandet och tillsammans kommer de bjuda på en riktigt skön festivalstämning.

För exakt 5 år sedan den 25/7 2018 stod Björn på scen och öppnade Svanesundsfestivalen, nu står han på scen igen.

Pökerz, Ronny & Ragge show

Pökerz, Ronny & Ragge show blev på kort tid en succè och har nu genomfört över 300 spelningar i Sverige, Norge och Finland. Showen innehåller en hälrig energi med alla fantastiska låtar från Ronny & Ragge som alla kan, gammal som ung. Det garanteras allsång, skrik och gällivarehäng.

drängarna

Håkan «Nordman» Hemlin

Håkan Hemlin var den ena av två medlemmar i gruppen Nordman som hade sin storhetstid under 1990-talet. År 1998 upplöstes gruppen på grund av Hemlins drogmissbruk. Hemlin medverkade i Markoolios låt ”Vilse i skogen” som blev listetta i Sverige 2003. Efter rehabilitering återförenades han med Mats Wester, vilket 2005 resulterade i att gruppen återuppstod. År 2008 medverkade Hemlin och Wester för andra gången i Melodifestivalen, den här gången med låten ”I lågornas sken”. Den 5 februari 2008 gav Jessica Andersson ut en singel med Nordman. Låten hette ”Längtan” och Andersson sjöng med Hemlin. Den 3 mars 2008, två dagar efter Melodifestivalen, gav Nordman ut låten ”Djävul eller Gud” till alla radiostationer i Sverige. Under sommaren 2022 deltog han i programmet Så mycket bättre.

Fredag 26 juli

drängarna

Drängarna

Att Drängarna kommer till Svanesundsfestivalen är nästan lika säkert som att solen går upp. Drängarna har blivit en tradition och för 4:e gången hälsar vi detta fantastiska partyband välkomna till Svanesund.

Gör det själv

Orginalsångaren Tom Glasberg i Jävlarannama ger sig ut på en egen tribute turnè under namnet Gör det Själv. Tom är en rutinerad herre så att denna show blir något utöver det vanliga vågar vi lova!

Lördag 27 juli

drängarna

Pipex

Pipex är ett svenskt könsrockband från Tidaholm som bildades i slutet av 1990-talet av Kristian ”Dillåke” Gustafsson och hans kompis, som enbart går under pseudonymen Sören-Jörgen. Duons ofta grova och humoristiska texter handlar om lokalkändisar och trakten runt Tidaholm. Deras första hembrända CD-skivor kom ut mellan 2004 och 2005, och såldes i korvkiosken Rossies Gatukök. Skivorna blev populära och när musiken började att spridas på nätet laddade de själva upp sina låtar på Youtube och Spotify. Några av deras största hits är ”Fest i Holma”, ”Kyrk i byx”, ”Har du ved på din balkong?” och ”Dejan är jugoslav”. Efter 15 miljoner streams bestämde dem sig för att köra sin första livespelning, midsommardagen 2022, inte mindre än 3700 personer dök upp vilket var rekord för Olstorp folkpark! Vi hoppas på minst lika många i Svanesund 2024!

Syd & Ekman

Micke Syd och Tommy Ekman är två unga mogna män som efter 30 år musikvärlden slagit ihop sina påsar av sina många hits. Dom kallar konceptet lämpligt nog ”30-år av hits”. Efter ett antal lyckade spelningar som gästartister till coverband ställde dom sig frågan ”Varför inte göra detta tillsammans?”, delad glädje är ju som bekant dubbel glädje och med tanke på att deras musik lockar fram en hel del glädje var för sig , så borde detta bli dubbelt så bra. Sagt och gjort, Killarna har satt ihop en hitkavalkad av Gyllene tiders och Freestyles som inte lämnar någon oberörd.

Så välkomna att dela en stund av handklapp, allsång, leenden, sommar och kanske ett och annat  romantiskt minne ihop med Tommy och Micke. 

drängarna

Gunilla Persson

Från Hollywood och USA:s västkust till Sveriges västkust välkomnar vi Gunilla Persson. Gunilla Persson behöver egentligen ingen längre presentation efter sin medverkan i Hollywoodfruar, men Gunilla har inte bara reality som specialité utan har även prytt omslaget på Vouge och deltagit i melodifestivalen. Gunilla utlovar också ett meet & greet efter sitt framförande.

Artistprogrammet fylls löpande på…
Stay tuned!

Skapa sommarminnen

EN TRYGG OCH glädjefylld FESTIVAL

#SPREADTHELOVE

#Spreadthelove är festivalens slagord, det är viktigt att vi alla hjälps åt att skapa en trevlig stämning.

ALKOHOL

I festivalområdet finns tält med vin- och ölservering mot uppvisande av giltig legitimation. Påtagligt berusade personer eller individer som beter sig illa kommer avvisas från festivalområdet av våra ordningsvakter.

visad hänsyn

Vi respekterar närliggande hus och trådgårdar under alla festivalens dagar. Vi hjälps alla åt att skapa en festival i glädjens tecken.