festivalens artister …

Torsdag 27. juli

drängarna

Drängarna

Att Drängarna kommer till Svanesundsfestivalen är nästan lika säkert som att solen går upp. Drängarna har blivit en tradition och för 3:e gången hälsar vi detta fantastiska partyband välkomna till Svanesund.

250 kg Kärlek

Legendariskt band som etablerades redan 1996. När dunderhiten Naken släpptes 1997 var succèn ett faktum. Sedan dess har flera hits släppts och det är alltid trevligt att få besök av ett rutinerat band med snart 20-års erfarenhet av turnelivet.

Fredag 28. juli

drängarna

Kuselofte

Kuselofte är en Norsk duo bestående av Terje Kristensen och Emil Hals. Dom släppte sin första låt i December 2017. 4år senare har Kuselofte 224 Miljoner streams på Spotify och en ökande popularitet i Skandinavien och Europa. Med superhits som ”Dominanten 2018” och ”Om Sverige vinner VM” och ”Alla Dansar” och ”Folkfest” mfl är de en av Norges mest streamade artister. 2019 har de ökat till 840.000 unika och totalt 5-6milj streams per månad på Spotify där ca 75% av lyssnarna är Svenska.

Fröken Snusk & Rasmus Gozzi

Med ca 400 miljoner streams 4 Platina och 17 guld skrivor + superhits som ”Rid mig som en dalahäst”, ”strypsex i ditt garage” som båda nått topp 10 på Spotify 50 samt ”Klamydia” har Rasmus Gozzi och Fröken Snusk ett flertal hits på Svenska topplistan. Nu ger sig Rasmus Gozzi on Tour tillsammans med Fröken Snusk äntligen ut på turné efter flera års stor efterfråga. En helt galen turné och ännu mer galen efterfest utlovas på VARJE spelning! Rasmus Gozzi & Fröken Snusk har massor med grymma låtar och samarbeten på gång under hösten & vintern, detta blir en höjdpunkt!

Lördag 29. juli

drängarna

Black Ingvars

1995 släppte Black Ingvars sin första platta. En fusion mellan det bästa från hårdrocken och sämsta från dansvandsmusiken. Succèn var ett faktum, skivan sålde guld och platina på några veckor. Bandet turnerade 320 dagar i rad och slog alla tänkbara publikrekord. Från 1998-2000 var Black Ingvars ute på en enda lång, galen och utsåld turnè. Efter hundratals spelningar över 800 000 sålda skivor var killarna trötta på hotelrum, flyg, bussresor, långtråkiga soundcheckar och framförallt varandra tog killarna en lång och välbehövlig paus som varade ända till 2008. Men nu är Black Ingvars redo för att möta publiken igen, Är du?

Black House Hill

Black House Hill ble etablerat i 2015 av sångaren Alex Gadde och basisten Erik Pelz. De delade en passion för rock- och metalmusik. De började jamma Metallica-låtar tillsammans i Alex garage och fick snart sällskap av gitarrist Nils Leufvenius och originaltrummis Tobias Engelbrektsson. Sedan bandet släppte sin andra skiva har de turnerat i Ukraina, spelat flera show i Sverige och skrivit och spelat in ett tredje studioalbum. Black House Hill är vårt lokala bidrag. Bandet har medlemmar boende från Tjörns sydspets till Uddevallas inomskärs hamn. Bandet blandar rock ifrån 80-tal till nutid.

drängarna

LOK

är en svensk nu metal-grupp från Partille utanför Göteborg som var verksam 1995–2002. I januari 2019 meddelade medlemmarna att de börjat repa tillsammans och att de avser spela på några festivaler under sommaren samma år. Detta för att fira 20-årsjubileet av utgivningen av debutalbumet Naken, blästrad och skitsur. De har även gjort en egen öl som de kallar för Naken, blästrad och skitsour.

Artistprogrammet fylls löpande på…
Stay tuned!

Skapa sommarminnen

EN TRYGG OCH glädjefylld FESTIVAL

#SPREADTHELOVE

#Spreadthelove är festivalens slagord, det är viktigt att vi alla hjälps åt att skapa en trevlig stämning.

ALKOHOL

I festivalområdet finns tält med vin- och ölservering mot uppvisande av giltig legitimation. Påtagligt berusade personer eller individer som beter sig illa kommer avvisas från festivalområdet av våra ordningsvakter.

visad hänsyn

Vi respekterar närliggande hus och trådgårdar under alla festivalens dagar. Vi hjälps alla åt att skapa en festival i glädjens tecken.